Internationaal

Olympische Spelen, Wereldkampioenschappen, Europese kampioenschappen… ook bij FROS kan je op je eigen niveau sporten op het internationale toneel, tegen buitenlandse tegenstanders. Bovendien geeft het je bedrijf nog wat extra cachet. Het ultieme doel is om over de grenzen heen vooral te blijven sporten, maar we leren ook van elkaar via de European Meetings of Company Sport (Erasmus+ Project, financieel ondersteund door de Europese Commissie).

Internationale Bedrijfssportspelen

Om de twee jaar organiseert de Europese Bedrijfssportfederatie, waarvan FROS lid is, de Europese Bedrijfssportspelen. De jaren ertussen is het aan de Wereld Bedrijfssportfederatie voor de Wereld Bedrijfssportspelen. Zo gebeurt het dat er elk jaar een soort van mini  Olympische Spelen plaatsvinden voor bedrijven, telkens in een andere gaststad.

In 2017 ontving Gent als gaststad ruim 5.000 deelnemers, afkomstig uit 21 Europese landen, verspreid over 23 competities.

Praktisch?

  • Om deel te kunnen nemen moet je als bedrijf aangesloten zijn bij FROS Multisport Vlaanderen.
  • Deelnemen als bedrijf kan vanaf 1 deelnemer.

Komende edities?

  • 19-22 maart 2020 – Winter Company Sport Games in Strbske Pleso (Slovakije) – website Afgelast omwille van COVID-19!
  • 17-21 juni 2020 – World Company Sport Games in Athene (Griekenland) – website
    Uitgesteld naar 16-20 juni 2021 omwille van COVID-19!
  • 23-27 juni 2021 – European Company Sport Games in Arnhem (Nederland) – website Uitgesteld naar 22-26 juni 2022 omwille van COVID-19!

Voorproefje van de onwaarschijnlijke sfeer? Bekijk hier de aftermovie van de European Company Sport Games Ghent 2017!

 

 

Ontdek de WCSG 2020

European Meetings of Company Sport

Hoe zouden ze in het buitenland denken over bedrijfssport? Hoe pakken ze het daar aan op de werkvloer? En hoe hebben ze daar de beleidsmakers ervan kunnen overtuigen om meer belang te hechten aan bedrijfssport? Kortom: wat kunnen we leren van andere landen? Tijdens de European Meetings of Company Sport steken we de koppen bij elkaar om het bewustzijn rond lichaamsbeweging te vergroten. En daar kan ook jouw inbreng een meerwaarde zijn. Als we willen evolueren naar een ‘Active Workplace’ certificaat, waarbij we de voordelen van bedrijfssport willen kenbaar maken en erkennen, dan is ook jouw inbreng/mening een absolute meerwaarde.

Ontdek European Meeting of Company Sport!

Interesse?

Trekt het internationale jou wel aan? Heb je interesse om deel te nemen aan Internationale Spelen of zet jouw organisatie graag zijn schouders mee onder een project? We horen het graag.

Laat het ons weten!