Leidraad heropstart beschikbaar

Op de Veiligheidsraad van woensdag 3 juni zijn nieuwe maatregelen aangekondigd die zullen ingaan vanaf 8 juni. Zo kunnen naast de outdoor sporten ook de indoor sporten opnieuw aan de slag, mits de nodige maatregelen.

Om clubs en sportcentra te begeleiden werd een nieuwe leidraad voor een verantwoorde heropstart van de sportsector uitgewerkt door de bevoegde klankbordgroep.

Al deze informatie, conform het ministerieel besluit dat op 5 juni verscheen, is vanaf heden beschikbaar via https://www.fros.be/over-ons/corona en https://www.sport.vlaanderen/corona-en-sportbeoefening-in-vlaanderen/  .

Ondanks de leidraad en verschillende protocollen die ter beschikking gesteld worden, roepen de opgelegde maatregelen vaak nog heel wat vragen op. FROS verwijst daarom ook door naar de veelgestelde vragen pagina van Sport Vlaanderen: https://www.sport.vlaanderen/corona-en-sportbeoefening-in-vlaanderen/corona-veelgestelde-vragen/ .

Tot slot nog eens de nieuwe maatregelen in een notendop:

  • alle maatregelen die tot nog toe voor buitensporten golden, gelden vanaf 8 juni ook voor indoorsporten;
  • in georganiseerd verband en in aanwezigheid van een meerderjarige trainer, begeleider of toezichter mag je sporten met een groep van maximaal 20 personen, zolang je de social distancing maatregelen in acht neemt, je handen voor en na wast, net zoals het gemeenschappelijk sportmateriaal;
  • -12-jarigen moeten de afstandsregels niet respecteren, zij mogen opnieuw vrij spelen en sporten onderling;
  • sporten in wedstrijdverband kan weer, zolang er geen contact is tussen de spelers.

We zetten een enorme stap voorwaarts maar zijn nog niet aan de finish. Laat veiligheid, solidariteit en gezond verstand primeren. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Blijf goed zorgen voor jezelf en voor elkaar.