Vrijheid centraal vanaf 8 juni!

Beste clubverantwoordelijke,

Na 11 weken is er een nieuwe fase aangebroken in onze strijd tegen het coronavirus met als uitgangspunt: onze vrijheid. Vanaf maandag 8 juni mag alles weer, behalve wat specifiek wordt verboden en dat is voor ieder van ons een grote stap voorwaarts.

Sportactiviteiten kunnen hervat worden, zonder onderscheid tussen amateur- en profsport. Trainingen en wedstrijden mogen, indoor én outdoor.

Deze nieuwe regels gelden niet voor contactsporten zoals judo, basketbal, voetbal… . Hier moet er contactloos getraind blijven worden. Ook voor zwemmers kwam er geen goed nieuws: de zwembaden blijven dicht.

De andere regels blijven voorlopig van toepassing:

  • Je mag sporten in groepen van max. 20 personen met trainer
  • Kleedkamers en douches blijven gesloten

De heropening van de sportinfrastructuur gebeurt volgens de protocollen die minister Ben Weyts en de klankbordgroep voor de heropstart van de sportsector opgesteld hebben. Al deze protocollen kan je hier terugvinden.

FROS verwijst ook door naar https://www.dynamoproject.be/coronavirus voor alle informatie specifiek voor sportclubs en naar https://www.info-coronavirus.be/nl/ voor de laatste updates rond het coronavirus. Bovendien kan je ook terecht op https://www.fros.be/over-ons/corona voor alle communicatie en informatie van FROS.

Tot slot blikken we ook al voorzichtig vooruit naar 1 juli. Dan is alles opnieuw toegelaten. Ook zwembaden mogen dan open. Er blijven natuurlijk maatregelen van toepassing. Het aantal mensen dat samen mag sporten breidt dan uit van 20 naar 50.

Vanaf dan is er opnieuw publiek toegelaten. Wel alleen zittend en met een maximumcapaciteit van 200 personen. Massa-evenementen blijven verboden.

Tot slot willen we jou bedanken voor je geduld, verantwoordelijkheidszin en solidariteit. Laten we dit vast houden want ondanks deze grote stap voorwaarts, hebben we de finishlijn nog niet bereikt.

Blijf zorgen voor jezelf en voor elkaar.