Exitstrategie vanaf maandag 4 mei

Afgelopen vrijdag (24/04/2020) heeft de Nationale Veiligheidsraad de exitstrategie voor ons land bekendgemaakt. De huidige, strikte inperkingsmaatregelen zullen zeker van kracht blijven tot en met 3 mei. Daarna zou België kunnen beginnen met de afbouw van de maatregelen, als de omstandigheden het toelaten. De eerste fase, Fase 1, gaat van start op maandag 4 mei.
.
Fysieke activiteit tijdens Fase 1 – 4 mei? 
.
Fysieke activiteit in open lucht is tijdens Fase 1 toegestaan met maximaal twee personen, naast de mensen die onder hetzelfde dak wonen, op voorwaarde dat fysieke afstand altijd gerespecteerd wordt. 
.
Welke sporten kan ik beoefenen tijdens Fase 1 – 4 mei? 
.
Om te bepalen welke sporten je kan beoefenen tijdens Fase 1, heeft FROS een eenvoudige determinatietabel opgesteld. Op basis hiervan kan je heel gemakkelijk evalueren of je je sport wel of niet zal kunnen beoefenen tijdens Fase 1: kan ik mijn sporttak beoefenen tijdens Fase 1 – 4 mei? 
.
Het is belangrijk te benadrukken dat bepaalde regels van kracht blijven, ongeacht de afbouwfase waarin we ons bevinden. Regels als:
  • het beperken van contacten tussen mensen;
  • het respecteren van veilige afstanden;
  • goede hygiënische reflexen, ook wel “barrièregebaren” genoemd.
.
FROS houdt de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten en verwijst tot slot ook door naar https://www.dynamoproject.be/coronavirusvoor alle informatie specifiek voor sportclubs en naar https://www.info-coronavirus.be/nl/voor de laatste updates rond het coronavirus.
.
Blijf zorgen voor jezelf en voor anderen. Respecteer de maatregelen en laat je niet ontmoedigen. Alleen staan we sterk, samen staan we sterker!
.