Update coronavirus

FROS Multisport Vlaanderen volgt samen met jullie de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus op de voet. Er werd vandaag (15/04/2020) door de overheid aangekondigd dat de huidige inperkingsmaatregelen gelden tot en met zondag 3 mei 2020.  Er is zeker nog geen sprake van enige versoepeling van de basismaatregelen.

Voor sportclubs wil dit zeggen dat de clubactiviteiten niet hervat kunnen worden voor 4 mei. Tot 31 augustus mogen er ook geen massaevenementen georganiseerd worden.

Aangezien de financiële impact van deze coronacrisis op sportorganisaties meer en meer duidelijk begint te worden, heeft Sport Vlaanderen een tabel opgesteld met de voornaamste compensatiemaatregelen die verschillende instanties op dit moment aanbieden: https://www.sport.vlaanderen/nieuws/overzicht-compensatiemaatregelen-voor-sportorganisaties/ . In de tabel vind je naast basisinformatie (maatregel, referentie, korte inhoud) ook terug op welke rechtsvormen de maatregel van toepassing is en hoe dit naar de sportsector vertaald wordt.

FROS houdt de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten en verwijst tot slot ook door naar https://www.dynamoproject.be/coronavirus voor alle informatie specifiek voor sportclubs en naar https://www.info-coronavirus.be/nl/ voor de laatste updates rond het coronavirus.

De weg is nog lang, ons doorzettingsvermogen en onze wilskracht worden keer op keer op de proef gesteld maar we laten ons niet ontmoedigen. We zullen onze bestemming bereiken en zullen elkaar daar terugvinden, meer verbonden dan ooit tevoren.

Blijf zorgen voor jezelf en voor anderen.

Alleen staan we sterk, samen staan we sterker!